Panimoalan ”ammattilaisten” vihaama Kontulan Oluttehdas laajensi ja toi oman kotimaisen lonkeronsa markkinoille 

28.9.2021

Kontulan Oluttehdas tuli markkinoille Keijo-lagerilla tämän vuoden maaliskuussa. Keijo herätti laajaa kiinnostusta sekä mediassa että sosiaalisen median keskustelupalstoilla. Erityisesti alan ns. ammattilaiset löysivät paljon moitittavaa useista eri asioista. Mutta kuten usein käy, niin nytkin ammattilaisten keskittyessä puutteiden etsimiseen kansa rakastui Keijoon. Keijoa on myyty viiden ensimmäisen toimintakuukauden aikana noin 600 000 tölkkiä, millä Kontulan Oluttehdas nousee kertaheitolla keskisuurten panimoiden joukkoon. 

”Hyväasenteiselle, puhtaalle ja helposti vedettävälle perusoluelle on selkeästi ollut enemmän tilausta kuin epäpuhtaille käsityöläisyyttä korostaville ipoille sun muille neipoille. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee”, toteaa Kontulan Oluttehtaan kauppias Matti Pesonen

Hyvän alun innoittamana Kontulan Oluttehdas on päättänyt investoida kasvuun ja on kehittänyt oman lonkeronsa, joka lanseerataan kautta maan kaikissa S-ryhmän myymälöissä lokakuun alussa. Lonkeromarkkina on jakautunut mielenkiintoisesti: on Original ja sitten kaikki muut.

”Keskityimme tekemään paremman lonkeron kuin Hartwall. Haastamme avoimesti siis tuotteen, joka on mielestämme ollut tähän asti markkinoiden paras. Ei tietenkään ollut helppoa tehdä parempaa lonkeroa kuin Original, mutta onnistuimme siinä mielestämme Kontulassa”, sanoo Pesonen

Olemme varautuneet aiheen tiimoilta moniin keskustelunavauksiin, joista yksi on lonkeron kotimaisuus. Haastamalla Originalin tulemme mielenkiintoisen kysymyksen eteen: kumpi on kotimaisempi, Hartwallin Original vai Kontulan Oluttehtaan Betonii-lonkero?”

Original valmistetaan Suomessa, mutta tuotteen resepti, omistus ja päätäntävalta on myyty ulkomaille, joten myös voitosta kertyvät rahat valuvat ulkomaille. Kontulan Oluttehtaalla omistus, tuotekehitys, varastointi ja päätäntävalta ovat Suomessa, mutta tuotanto tapahtuu suomalaisomisteisessa tehtaassa Tartossa (Olvin omistamassa A le Coq -panimossa). Voitoista syntyvät verot jäävät Suomeen. Kumpi on suomalaisempi? Mielestämme vastaus on selvä, että me, mutta asia tuntuu olevan varsin epäselvä tai vaikea jopa isolle osalle ihmisistä toimialan sisällä”, pohtii Kontulan Oluttehtaan perustaja Jukka Kurttila.

Lisätietoja

Matti Pesonen
0400 225 559
masa@kontulanoluttehdas.fi

Jukka Kurttila
040 7155760


Kuvia median käyttöön

Avaa iso kuva klikkaamalla pientä kuvaa.

Scroll to Top