Kontulan Oluttehtaan Keijo-lager – kokonaan uudenlainen liiketoimintamalli ja hyväntekeväisyys samassa reseptissä

16.3.2021

Heinäkuussa 2020 Jukka Kurttilalle ajatus syntyi kolmannen mansikanmakuisen IPAn jälkeen: miksi kukaan ei kehitä kirkkaita ja raikkaita lagereita?

Lyhyen markkinatutkimuksen jälkeen karu totuus paljastui. Lageria on vaikea tehdä ja laiteinvestoinnit ovat isot. On helpompaa tehdä erikoisoluita. Asialla on ikävä kääntöpuoli: suomalaiset pienpanimot investoivat riittämättömiin panimolaitteisiin ja pyörittävät niitä kaiken lisäksi puoliteholla. Lähes kaikilla on ylimääräistä kapasiteettia. Ja samaan aikaan yli 90 % Suomessa myydyistä oluista on ihan tavallisia lagereita.

”Syntyi ajatus kokonaan uudenlaisesta liikeideasta: Meillä täällä Kontulassa ei ole varaa ostaa mitään turhaa. Tämä johti siihen, että päätimme perustaa Kontulan Oluttehtaan ilman tuotanto- tai varastotiloja, panimolaitteita, henkilökuntaa ja mitään. Meillä on 12 m2 pääkonttori Kontulassa ja Vuosaaressa asuu meidän kauppiaamme Masa. Panimotuotteiden kehittämisestä vastaa Markku, graafisesta ilmeestä Taru, taloudesta Marjut, yleismiehenä häärää Jugi ja koko paketin ideoi sekä laittoi kasaan Jukka. Kaikki ovat osakkaina ja tekevät töitä sitä vasten”, toteaa Kontulan Oluttehtaan isä Jukka Kurttila.

”Kun kerroimme ideasta kylillä, niin kaikki halusivat lähteä mukaan tähän malliin. Lopulta oluen tekijäksi valikoitui A. Le Coq skaalautuvan volyyminsa sekä tuontantoerien tasalaatuisuuden vuoksi ja varastointi tapahtuu Collicolla Suomessa. Keijo on saanut kauppaketjuilta erittäin hyvän vastaanoton. Keijo tulee tällä viikolla myyntiin yli tuhanteen S-ryhmän myyntipisteiseen ja kesällä K-ryhmän myymälöihin. Meistä taitaa tulla saman tien merkittävä toimija suomalaisessa panimoteollisuudessa. Tuotamme noin 100 000 litraa olutta kuukaudessa heti toimintamme alussa, eli enemmän kuin suuri osa suomalaisista pienpanimoista tuottaa vuodessa”, sanoo kauppias Matti Pesonen.

Perustajista kahdella on juuret Kontulassa, joten tiedämme, kuinka paljon joutuu lähtemään takamatkalta monissa asioissa pelkästään sen takia, että on sattunut kasvamaan Kontulassa. Olemme kirjanneet osakassopimukseemme, että palautamme yrityksemme tekemästä liikevoitosta 5 % Kontulan tai jonkin muun lähiön nuorten auttamiseen. Haluamme tuotoillamme rohkaista nuoria, antaa heille eväitä ja valaa itsetuntoa kasvamiseen.

Ps. Saimme maailman kovimman lähiökuvaajan Akseli Valmusen tekemään meille vuoden mittaisen kuvausprojektin, josta osaa käytämme mainoskuvinamme ja osasta yritämme saada näyttelyn aikaan Kontulaan tämän vuoden aikana.

Kontulan Oluttehdas Oy – www.kontulanoluttehdas.fi

Lisätietoja

Matti Pesonen
0400 225 559
masa@kontulanoluttehdas.fi

Jukka Kurttila
040 7155760


Kuvia median käyttöön

Avaa iso kuva klikkaamalla pientä kuvaa.

Scroll to Top